11/23/2006

Σπασμένα τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Έδεσσα

17/11/2006, Σπασμένα τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στην Έδεσσα. 2 άτομα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Έδεσσας κατηγορούμενοι για το σπάσιμο της τζαμαρίας των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. στην Έδεσσα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Εδεσσαϊκή". Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πέμπτη φορά που σπάζεται η τζαμαρία του συγκεκριμένου χώρου. Έξω από τα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό γραμμένα τα συνθήματα "Πίσω κουφάλες μικροαστοί, είμαστε όλοι Αλβανοί" και "Ένα γέλιο θα σας θάψει" και "Α" σε κύκλο.

17/11/2006: 2 persons were arrested in Edessa, accused of vandalising the local LA.O.S. offices, according to local paper "Edessaiki". LA.O.S ("orthodox popular alert") is a populist party of the extreme-right. Its offices in Edessa have been vandalised 4 more times in the past. Outside the party's offices there are, longtime now, spray-painted "Beware you petit-bourgeois pigs, we are all albanians", and "a laughter shall burry you", and also "A" circled.

Thanx στον σύντροφο από Έδεσσα για τις πληροφορίες και τη φωτό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ξυλοδαρμός φοιτητή 17/11/2006

με ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
και γιατί δεν πρέπει να περάσει έτσι αυτή η συγκάλυψη κάνω paste όλη την είδηση
(η δημοσίευση έγινε το καλοκαίρι τα υπολοιπα 7 χοιρινά δικάζονται στις 28/11)

15 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΓΙΑ από το Πειθαρχικό της ΕΛ.ΑΣ. στον αστυνομικό διευθυντή


Στα μαλακά για τη «ζαρντινιέρα»


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ


Σε αργία 15 ημερών καταδίκασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ. τον αστυνομικό διευθυντή Νικόλαο Παππά για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Κύπριου σπουδαστή Αυγουστίνου Δημητρίου, τον περασμένο Νοέμβριο.



Ο Κύπριος σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου λίγο μετά την «περιποίηση» των αστυνομικών
Ο πρώην προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο, με προτεινόμενη πειθαρχική ποινή την «αργία με απόλυση», μετά την ένορκη διοικητική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οπως προέκυψε από την ΕΔΕ, ο παραπάνω, ενώ ήταν παρών στο περιστατικό, στην πλατεία Σιντριβανίου, «αδράνησε και δεν παρενέβη αποφασιστικά και δυναμικά, ως είχε υποχρέωση, προκειμένου να σταματήσει άμεσα την ασκούμενη σωματική βία σε βάρος του σπουδαστή, αλλά αρκέστηκε μόνο σε προφορική εντολή προς του αδικοπραγούντες αστυνομικούς να σταματήσουν». Το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάρτιζαν ένας υποστράτηγος και δύο ταξίαρχοι.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης χθες κατέθεσαν ένας προϊστάμενος υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ένας Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, ο οποίος παρουσίασε βίντεο που «έδειχνε την προσπάθεια του Ν. Παππά να αποτρέψει, φωνάζοντας και απωθώντας με τα χέρια» τους αστυνομικούς που χτυπούσαν τον Κύπριο σπουδαστή, το βράδυ της 33ης επετείου του Πολυτεχνείου. Στην απολογία του ο πρώην προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας είπε ότι «οι επικεφαλής αξιωματικοί δεν κατονόμαζαν τους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Κύπριο» και ότι τους αποκάλυψε μόνος του.

«Η απόφαση ουσιαστικά καταδεικνύει την αθωότητα του Ν. Παππά. Παρ' όλη την ελαφρύτητα της ποινής και την ομολογουμένως άψογη διαδικασία προς τιμήν του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα συστήσω στον πελάτη μου να ασκήσουμε έφεση ώστε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να τον απαλλάξει και απ' αυτή την ελαφρότατη ποινή», δήλωσε ο ποινικολόγος Χρήστος Αλβανός, ο οποίος υπερασπίστηκε τον αστυνομικό διευθυντή.

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να κριθούν, από τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια, και οι υπόλοιποι επτά αστυνομικοί που κατηγορούνται στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Στο ποινικό μέρος, η δίκη τους έχει προσδιοριστεί για τις 28 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2007