11/22/2007

Άμεση Απελευθέρωση του Αναρχικού Στέλιου Μαλινδρέτου

Από: http://militant-entertainment.blogspot.com/2007/11/blog-post.html

Ο Στέλιος Μαλινδρέτος βρισκόταν προφυλακισμένοs για την υπόθεση τηs επίθεσηs στον εργατοπατέρα Πολυζωγόπουλο. Παρά το γεγονόs οτι υπάρχει αποφαση αποφυλάκισηs και αυτή τη στιγμή έπρεπε να βρίσκεται έξω, με τεχνασματα και παράνομα συνεχίζεται η κρατηση του στο ψυχιατρείο στο Δαφνι. Ακολουθεί ανακοίνωση για την υπόθεση τηs πρωτοβουλίαs αλληλεγγύηs. Προωθήστε την και αλλού...


Για την αρχική δημοσίευση και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες κάντε κλίκ εδώ: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=794493

3 σχόλια:

annie's animal είπε...

entaksei den xreiazete h anafora tis "pigis"... :)
kai ego tin anakoinosi sto indymedia tin brika kai tin ekana post giati sigoyra tha thaftei mesa se olokliro site kai prepei na parei dimosiotita h oli istoria

anarchist cores είπε...

ya, exeis dikio s afto pou les, k ego de tin eixa dei sto indymedia kai tin ekana paste ap to blog, e3 ou kai to link. Pros8esa kai to link ya to indy, pantos afinw kai to allo, nomizw einai kalo na paizoun links estw k gia ta search engines akoma. An yparxei 8ema pantws to afairoume, de paizei problima

Ανώνυμος είπε...

από http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=814777

ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ «ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟΥ»;

Στις 17/1/2008, στο Εφετείο του Πειραιά, ο Στέλιος Μαλινδρέτος ζητάει να σταματήσει η ομηρία σε βάρος του, να του δοθεί άμεσα εξιτήριο και να σταματήσει η σωρεία αδικιών που γίνονται σε βάρος του.
Ο Στέλιος Μαλινδρέτος προφυλακίστηκε στις 6/2/2006 για τη γνωστή υπόθεση ξυλοδαρμού του πρώην Πρόεδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Μετά την αποφυλάκισή του όμως, με περιοριστικούς όρους στις 18/7/2007 από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, κρατήθηκε παράνομα επί δύο μέρες, χωρίς να του επιδοθεί το βούλευμα. Στη συνέχεια, με παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, που έχει μόνο τριήμερη ισχύ και χωρίς να εισαχθεί σε δικαστήριο αρμόδιο ν’ αποφασίσει εντός δέκα ημερών για την ακούσια νοσηλεία του στο Δαφνί, ο Σ. Μαλινδρέτος οδηγήθηκε εν κρυπτώ στο δημόσιο ψυχιατρείο του Δαφνιού. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιήθηκαν ανεπαρκείς, αναιτιολόγητες και παράνομες ιατρικές γνωματεύσεις.
Η αίτηση προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, που κατατέθηκε στις 28/9/07, με αίτημα την παράταση του εγκλεισμού του Σ. Μαλινδρέτου σε καθεστώς ακούσιας νοσηλείας, είναι όχι μόνο εκπρόθεσμη αλλά και άκυρη. Επομένως, δεν νομιμοποιείται ούτε η απόφασή του δικαστηρίου για παράταση του εγκλεισμού. Το δικαστήριο αυτό είναι αναρμόδιο καθώς και η κατοικία του Σ. Μ αλλά και το Δαφνί υπάγονται στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων της Αθήνας. Επιπλέον στη δίκη που έγινε στις 12/10/07 δεν τηρήθηκαν καν τα στοιχειώδη προσχήματα. Έγινε ερήμην του ενδιαφερόμενου. Κανείς δεν τον ενημέρωσε ώστε να παραβρίσκεται με δικηγόρο και γιατρό τεχνικό σύμβουλο, όπως προβλέπει ο νόμος.

* Επειδή ούτε καν ο ανακριτής είχε διατάξει ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
* Επειδή όλη η διαδικασία μεταφοράς και παρατεινόμενου εγκλεισμού του Σ.Μ στηρίζεται σε μια παλιά απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, την υπ’ αριθμόν 29150/44, και το Χουντικό νόμο του 1973 περί ακούσιας νοσηλείας και όχι στο νόμο 2071/92, όπως τροποποιήθηκε το 2000 (βλέπε και την πρόσφατη περίπτωση του νεαρού καθηγητή από τα Τρίκαλα).
* Επειδή το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με καταγγελίες του ίδιου του Σ.Μ , κινδύνευε η ίδια η σωματική του ακεραιότητα καθώς απειλούνταν με την αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής αλλά και την υποβολή του σε ηλεκτροσόκ.
* Επειδή ακόμα και οι ασθενείς δεν παύουν να έχουν δικονομικά -και όχι μόνο- δικαιώματα.
* Επειδή ο συγκατηγορούμενός του στην «υπόθεση Πολυζωγόπουλου» έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος.
* Επειδή σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, το υπ’ αριθμόν 1680/2007, και ο Σ.Μ έπρεπε να έχει αφεθεί ελεύθερος.
* Επειδή η βασικότερη αρχή του δικονομικού μας συστήματος είναι ότι δεν υπάρχει καμιά ποινή δίχως δίκη και μάλιστα όταν αυτή είναι ο ψυχιατρικός εγκλεισμός.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε απ’ όλους τους υγειονομικούς και τους μαζικούς πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και τους ευαίσθητους πολίτες να αντιδράσουν στον αναγκαστικό ψυχιατρικό εγκλεισμό σαν μορφή ποινής και «σωφρονισμού».

* Να σταματήσει τώρα η ομηρία του Στέλιου Μαλινδρέτου.
* Να του δοθεί άμεσα εξιτήριο από το Δαφνί.
* Να εκτελεστεί η υπ’ αριθμόν 1049/2007 Ανάκληση Εισαγγελικής Διάταξης Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, με την οποία είχε διαταχθεί η άμεση έξοδος του Σ.Μ., εντός τριών ημερών, από το Δαφνί.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ