11/22/2007

Ένα κείμενο καταληψιών μαθητών από Πτολεμαΐδα

Δημοσιεύτηκε στο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=785685 στις 28 Οκτώβρη 2007. Οι καταλήψεις κράτησαν από τις 23 για το 1ο και το 2ο, και από τις 24 για το 3ο Ενιαίο Λύκειο στην Πτολεμαΐδα. Το 2ο ΕΠΑΛ κράτησε μέχρι την 1η Νοέμβρη, ενώ πραγματοποιήθηκαν επίσης πορείες στο κέντρο της πόλης και αποχή από τα μαθήματα.

Όλοι μας βιώσαμε τις περσινές καταλήψεις που τάραξαν για μια ακόμη φορά το «ήρεμο» κλίμα που επικρατούσε στην παιδεία . Αν και το άρθρο 16 ψηφίστηκε , πολλοί από εμάς δεν επιλέξαμε να επιστρέψουμε σπίτια μας νιώθοντας ηττημένοι , αλλά αντίθετα επιλέξαμε την συνέχιση των καταλήψεων , όπως και πολλοί άλλοι μαθητές από την υπόλοιπη Ελλάδα , θέλοντας να εμποδίσουμε και να σαμποτάρουμε την εκπαιδευτική διαδικασία για μία ακόμη χρονιά . Δεν τρέφουμε αυταπάτες, η παιδεία στα χέρια του κράτους ή των ιδιωτών δεν θα φέρει ουσιαστικά καμία αλλαγή , αλλά ακριβώς το αντίθετο , θα συνεχίζονται να αναπαράγονται εξουσιαστικές σχέσεις (όπως αυτή του μαθητή με τον καθηγητή) θα καλλιεργείται και θα επιβραβεύεται η ρουφιανιά (άραγε γιατί κανείς μας δεν γουστάρει τον απουσιολόγο) και στο τέλος θα κληθούμε να επιλέξουμε αν θα είμαστε τα αυριανά αφεντικά μέσω του πανεπιστημίου ή οι αυριανοί εργάτες (για όσους βέβαια δεν κατέληξαν ακόμη για το τι θέλουν να κάνουν υπάρχει άλλωστε και δεύτερη και τρίτη προσπάθεια στις εξετάσεις)

Σήμερα 27-10-2007 ανήμερα εθνικής επετείου οι λυκειάρχες μας προέβησαν σε μια πράξη υψηλού εθνικού φρονήματος.Mε την βοήθεια της πυροσβεστικής , των μπάτσων και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων ήρθαν και σπάσανε την κατάληψη του σχολείου . Και σαν να μην έφτανε αυτό κλείδωσαν ανοιχτές τις πόρτες ώστε να μη μπορούμε να το ανακαταλάβουμε ! Βέβαια σʼ αυτή τους την πράξη είχαν και τους συμπαραστάτες τους. Αγανακτισμένοι γονείς και πολίτες της πόλης , που γουστάρουν να μας κράζουν από το πρωί ως το βράδυ και πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους πράξεις . Φυσικά στην όλη μιζέρια τους και στο ξεκατίνιασμα τους αγνοούν πιο σημαντικά προβλήματα της περιοχής , όπως για το συμπολίτη μας που καιγόταν στα κρατητήρια του μπατσομέγαρου δεμένος πισθάγκωνα. Αδιαφορούν για τον αριθμό των νεκρών εργατών που στα κάτεργα της ΔΕΗ τσακίζονται καθημερινά (δεν βαριέσαι τα παιδιά μας δουλειά να βρίσκουν!) και παραμένουν στην κοσμάρα τους μπροστά στην οικολογική καταστροφή που έχει επιφέρει η ΔΕΗ σʼ αυτή την πόλη (εμείς μωρέ θα αλλάξουμε τον κόσμο;)

ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΜΩΣ
ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ


Στέλνουμε τους «αγωνιστικούς» μας χαιρετισμούς στους διευθυντές του 1ου και 2ου Γενικού ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ Γ. Πουγαρίδη κ Χ. Παπαδόπουλο
Με αγάπη οι «μαθητές» σας ..


Υ.Γ1 Όσοι τολμήσουν να μιλήσουν και να πουν τι ξέρουμε εμείς περί εργατών και αφεντικών ας λάβουν υπόψη την ζωή που κάνει ένας μαθητής 7 ώρες σχολείο , 4 ώρες φροντιστήριο , 4 ώρες διάβασμα ……………οι υπόλοιπες που πήγανε;
Y.Γ2 Χαιρετίζουμε όλα τα αλάνια από τις υπόλοιπες καταλήψεις στην Ελλάδα

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτοι ειναι μαθητες.
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ