12/01/2007

Διώξεις αναρχικών στη Θεσσαλονίκη

[Φωτογραφία: πέσιμο μπάτσων σε υπόπτους στο Σικάγο, κατά τις διώξεις αναρχικών και κομμουνιστών της εποχής του "Red Scare". Περισσότερες εικόνες στο http://newman.baruch.cuny.edu/digital/redscare/]

Στις 26 Νοέμβρη εκδηλώθηκε μια πυρκαγιά σε μάντρα γαλλικής μάρκας αυτοκινήτων. Για περισσότερα, κάντε κλικ εδώ: http://directactiongr.blogspot.com/2007/11/26112007.html. Την επόμενη μέρα ασφαλίτες προσάγουν τον αναρχικό Βαγγέλη Μποτζατζή κάτω από το σπίτι του, ενώ ακολούθησε μια εκτεταμένη "αντι"τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ι κ ή επιχείρηση με προσαγωγές αναρχικών/αντιεξουσιαστών από χώρους εργασίας, στέκια, καφενεία, εισβολές σε σπίτια, αποκλεισμοί δρόμων και γειτονιών της πόλης... Τελικά ο Βαγγέλης Μποτζατζής προφυλακίζεται κατηγορούμενος για: εμπρησμό τελειωμένο και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, έκρηξη τελειωμένη και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, κατασκευή και και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή!!! ενώ για τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται και τρεις ακόμη αναρχικοί/ες, που διαφεύγουν τη σύλληψη. Φωτογραφίες τους έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και δελτία ειδήσεων.

Ακολουθεί το γράμμα του προφυλακισμένου Βαγγέλη Μποτζατζή από τις φυλακές Κομοτηνής, όπως δημοσιεύτηκε στο
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=799068:

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26/11/2007 και ενώ κοιμόμουν στο σπίτι της συντρόφου μου, ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας ήρθε και με προσήγαγε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας μαζί και το αυτοκίνητο. Όπως μου είπαν, κάποιος είχε δει το αυτοκίνητό μου στο σημείο που σημειώθηκε εμπρησμός σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων. Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας μέρας, με μια θεαματική επιχείρηση, 20 άνδρες της ασφάλειας και της σήμανσης με οδήγησαν σιδηροδέσμιο στο σπίτι της συντρόφου μου, ώστε να κάνουν έρευνα. Την ίδια στιγμή, μια άλλη ομάδα αστυνομικών έκανε έλεγχο στο σπίτι που μένω με τον αδερφό μου. Το απόγευμα της Τρίτης, στις 17:30 και ενώ δεν μου είχαν επιτρέψει ως τότε καμμιά επαφή με δικηγόρο, μου ανακοινώνουν το κατηγορητήριο. Αυτό περιλαμβάνει 5 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα, και πιο συγκεκριμένα εμπρησμό τελειωμένο και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, έκρηξη τελειωμένη και σε απόπειρα, από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, κατασκευή και και κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατʼ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή. Ταυτόχρονα μου είπαν ότι σε μισή ώρα θα περνούσα από τον εισαγγελέα. Παράλληλα μου ανακοίνωσαν ότι για την ίδια υπόθεση καταζητούνται άλλοι 3 αναρχικοί, που αντιμετωπίζουν το ίδιο κατηγορητήριο.Από την πρώτη στιγμή τους δήλωσα πως είμαι αναρχικός και πως δεν αποδέχομαι καμμιά κατηγορία.

Είναι περισσότερο από εμφανές ότι η χρονική συγκυρία που συμβαίνουν όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε μια περίοδο αναδιάταξης του ελέγχου και της καταστολής και επίθεσης σε κάθε μορφής δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις, το κράτος και οι μηχανισμοί του ενεργοποιούν κάθε δυνατό μέσο για να πετύχουν την εδραίωσή τους. Στην προκειμένη περίπτωση, ποινικοποιώντας πολιτικά φρονήματα και συντροφικές σχέσεις, ενεργοποιούν τον λεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο και δημιουργούν τον εσωτερικό εχθρό: τους «τρομοκράτες» αναρχικούς. Από κοντά και τα Μ.Μ.Ε. που κομματιάζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας στο βωμό του θεάματος.

Από το βράδυ της Πέμπτης 29/11/2007 βρίσκομαι προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής, περιμένοντας τη δίκη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν τέλειωσε και όλα συνεχίζονται.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ


Βαγγέλης Μποτζατζής 30/11/2007
Δικαστικές Φυλακές Κομοτηνής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
εριεχει ερωτονομικον που απαγορευθηκε λογω του αναρχικου και σεξουαλικου του περιεχομενου