11/22/2007

Για το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τει Σερρών


Τη Δευτέρα 5/11/07 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική για τη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΝΙΔΟΥ στο ΤΕΙ Σερρών. Διαβάστηκε το κείμενο του Α.Σ.Τ.Σ., αποσπάσματα από το γράμμα της Χ. Τ. και το γράμμα του Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ.

Το κείμενο του στεκιού. Από http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=791211
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ

Mετά τα γεγονότα που παρατηρήθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής «χειραγώγησης», καμένη γη, πολιτικές υποσχέσεις κοινωνικού εφησυχασμού, ηθελημένη διαστρέβλωση της αλήθειας από τα Μ.Μ.Ε, ήρθε το γλυκανάλατο πρόσωπο της δημοκρατίας για να παρουσιάσει το φετινό πανηγυράκι της Δ.Ε.Θ., το οποίο μετατράπηκε συνάμα σε προεκλογική πασαρέλα του κάθε υποψηφίου πολιτικάντη.

Έτσι στις 8/9 είχαμε πρεμιέρα για την Δ.Ε.Θ. Ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί εδώ και 8 δεκαετίες. Κρατικοί φορείς, κυβερνητικοί παράγοντες, ιδιοκτήτες πολυεθνικών, άνθρωποι που εξειδικεύονται στον κοινωνικό θεατρινισμό, διαφημίζουν και παρουσιάζουν αυτό το θεσμό με όποιο τρόπο μπορούν. Η Δ.Ε.Θ. όπως είναι εμφανές, υπερασπίζεται, προμοτάρει κάθε λογής εταιρείες οι οποίες για το κέρδος πατούν πάνω σε ανθρώπινα κουφάρια, πάνω σε λεηλατημένη και κατεστραμμένη γη. Εταιρείες όπου θέλουν τους εργάτες αλλά και τους καταναλωτές τηλεκατευθυνόμενους, σε ένα σύστημα ρόλων, αφεντάδων – μισθωτών σκλάβων - ευτυχισμένων καταναλωτών. Όλα αυτά στο βωμό της παγκοσμιοποίησης του εμπορεύματος, αλλά και στην διατήρηση της πλουτοκρατίας.

Για μέρες πριν τη Δ.Ε.Θ. τα κανάλια και όλα τα αστικά μέσα οργιάζουν για το γεγονός αυτό. Επαναφέροντας το κρατικό δόγμα μηδενικής ανοχής και προαναγγέλλοντας την «κατεχόμενη» Θεσσαλονίκη από τις δυνάμεις καταστολής, με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα τρομολαγνίας, αποτρέποντας την κοινωνική εναντίωση σε αυτό το θεσμό.

Μέσα σε όλα αυτά, ομάδες ετερόκλιτων ανθρώπων να φωνάζουν ότι δεν θέλουν να ζήσουν σε αυτή την υπαγορευμένη και εφησυχασμένη ευτυχία. Ο σκοπός τους όμως ήταν εμφανής. Προσπαθούσαν να καταστείλουν κάθε αγωνιστική, ανυπότακτη και μη συμβιβασμένη παρέμβαση με το σύστημά τους. Είναι η υπενθύμιση του κράτους για επαναφορά της τάξης όταν παρουσιάζονται παρεκκλίνουσες κοινωνικά συμπεριφορές, ενάντια στους εξουσιαστές – καταπιεστές του ανθρώπινου είδους.

Μετά την πορεία συνελήφθη η Χριστίνα Τονίδου μέσα στο πανεπιστήμιο και αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή δύο κακουργήματα και μια σειρά πλημμελημάτων. Η αστυνομία εκμεταλλευόμενη την ψυχολογική της κατάσταση, καθώς ήταν τρομοκρατημένη από την ώρα της σύλληψης, θέλησε να αποσπάσει οτιδήποτε άσχετο ή σχετικό.

Η Χριστίνα Τονίδου φυλακίζεται στην γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, χωρίς καν να γίνει δίκη. Ουσιαστικά κατηγορείται για την προσωπική της εναντίωση στις επιβολές της θεσμοθετημένης εξουσίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΝΙΔΟΥ
Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Τει Σερρών



Το επόμενο σαββατοκύριακο (10-11/11) παραβιάζεται η είσοδος του στεκιού και πραγματοποιούνται ζημιές μέσα κι έξω από αυτό. Λεπτομέρεια: Οι μόνοι που μπήκαν στο κτήριο όπου βρίσκεται το στέκι ήταν "αφισοκολλητές" της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ...

Έτσι στις 20/11 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στο χώρο των ΤΕΙ, μετά από κάλεσμα με αφίσσα σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη την προηγούμενη μέρα, με την παρουσία περίπου 40 αλληλέγγυων που κατέστησαν σαφές, απ ότι φάνηκε, στους θρασύδειλους της ΔΑΠ ότι οι πρακτικές της θα αντιμετωπίζονται άμεσα και όπως τους αρμόζει. Ακολουθεί το κείμενο της μικροφωνικής του στεκιού:

ΕΞΩ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΤΗΣ ΔΑΠ

Το σαββατοκύριακο 10-11 Νοεμβρίου το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι δέχτηκε απόκλητη επίθεση. Τα μοναδικά άτομα που εισήλθαν στο χώρο του Τει, στο κτήριο της ΣΤΕΦ, ήταν μέλη της δαπ-νδφκ με πρόφαση την αφισοκόλληση. Οι θρασύδειλοι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για τις υλικές καταστροφές μέσα και έξω από το Στέκι.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι αποτελεί πολιτικοκοινωνικό χώρο χωρίς κομματική χειραγώγηση. Τα άτομα που συμμετέχουν σεβόμενοι τον αντιιεραρχικό, αντιθεσμικό και αντιεμπορικό χαρακτήρα του δρουν ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, καθώς εκείνη εξαθλιώνει και αποβλακώνει συνειδήσεις.

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η συλλογικότητα του στεκιού θέλοντας να βάλει τέλος στις προκλητικές αυτές ενέργειες ξεκαθάρισε στη δαπ-νδφκ ότι η ανοχή της σε τέτοιες πρακτικές έχει εξαντληθεί καθώς στο παρελθόν έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά. Την ίδια μέρα, μετά την αποχώρησή μας, μερικοί από μας παρέμειναν στο χώρο του Τει. Τα άτομα αυτά καθώς και φιλικά μας πρόσωπα, απομονωμένα και χωρίς να προκαλούν, δέχτηκαν συμμορίτικες προκλήσεις από τραμπούκους της δαπ-νδφκ με σκοπό την τρομοκρατία.

Η πάγια πολιτική και επιχειρηματολογία τους, από τις πρώτες μέρες της δημιουργίας του στεκιού, σκόπευε στην εναντίωση της κοινωνικής γνώμης προς εμάς. Μας προσάπτουν κατηγορίες για ενέργειες με τις οποίες δεν σχετιζόμαστε και δεν ευθυνόμαστε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σπάσιμο των γραφείων της δαπ την περίοδο των καταλήψεων, όταν γελοιοποιήθηκαν προσπαθώντας να σπιλώσουν τις καταλήψεις και τους καταληψίες. Μέσα από συνελεύσεις, φυλλάδια και τοπικά μμε διαμέσου της τρομολαγνείας απαξιώνουν, διαστρεβλώνουν την ύπαρξή μας σαν πολιτικά όντα.

Οι σύγχρονοι πολιτικοί απόγονοι του παρακράτους των δεκαετιών του 50' και του 60' εισήλθαν στο φοιτητικό κίνημα σαν δαπ-νδφκ τη δεκαετία του 80'. Το πρόσφατο μαχαίρωμα φοιτητή, μέλους της πκς στο Βόλο, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου και η συνεργασία με πληρωμένους μπράβους από νυχτερινά μαγαζιά δείχνουν τις παρασκηνιακές πρακτικές τους. Ξυλοδαρμοί φοιτητών πανελλαδικά, αλλά και στο Τεί Σερρών είναι γνωστοί. Και βέβαια είναι αυτοί που διοργανώνουν πάρτι σε ιδιωτικά κέντρα διασκέδασης μανατζάροντας με αυτόν τον τρόπο τα αφεντικά τους. Είναι αυτοί που επιδιώκουν τις πολιτικές καριέρες των αυριανών αφεντικών στους εργασιακούς χώρους της εκμετάλλευσης εις βάρος όλων μας ακόμα και σε σημερινούς ένθερμους υποστηρικτές τους.

Αυτό είναι το ήθος τους, αλλά αυτό δεν πρόκειται και ούτε μπορεί να συνεχιστεί. Η απάντησή μας σε κάθε μορφή βίας θα είναι άμεση και ολοκληρωτική.

Και για να μην ξεχνάτε ποια είναι η δουλειά σας, ΣΚΥΛΙΑ ΦΥΛΑΤΕ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι τει σερρών


Δεν υπάρχουν σχόλια: